Anasayfa » Hakkımızda

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü, 1992 yılında Temel İşlemler, Termodinamik ve Enerji Teknolojileri, Kimyasal Teknolojiler ve Proses ve Reaktör Tasarımı olmak üzere dört Anabilim dalında kurulmuştur.
Bu Anabilim dallarından Temel İşlemler Anabilim Dalı’nda 1 Profesör ve 1 Doçent, Kimyasal Teknolojiler Anabilim Dalı’nda 2 Profesör, Proses ve Reaktör Tasarımı Anabilim Dalı’nda 1 Profesör 1 Doçent, Termodinamik Anabilim dalında 2 Doçent 2 Doktor Öğretim Üyesi bulunmaktadır. 2011-2012 öğretim yılında 30 öğrenci ile lisans eğitim ve öğretimine başlayan bölümümüz temel bilimler, temel mühendislikler ve meslek dersleriyle, bölümün amaçlarını sağlayabilecek diğer mühendislik dallarını (biyoteknoloji, çevre, enerji ve malzeme bilimi) kapsamaktadır. Öğrencilerin bu alanlarda temel bilgiler alabilmelerine olanaklar sunulmaktadır. Ayrıca bölümümüzde isteğe bağlı olarak bir yıllık ingilizce hazırlık programı uygulanmaktadır.

LABORATUVAR OLANAKLARIMIZ
Bölümümüzde bilimsel araştırmalar aşağıda listelenen laboratuvarlarda gerçekleşmektedir.
• KİMYA MÜHENDİSLİĞİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI,
• ENERJİ DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİ ARAŞTIRMA GRUBU (EDSAG) LABORATUVARI,